Регион

Започна подмяната на уличното осветление за 1 млн. лв. в Димитровград

Започна подмяната на уличното осветление в Димитровград, съобщават от общината.

Целта е подобряване на качеството и повишаване на ефетивността на уличното осветление. Подмяната става след близо двегодишно забавяне по избор на изпълнител и обжалване на процедурите.

Съществуващите осветителни тела ще бъдат подменени с нови със светодиоден източник на стълбовете с височина 9 м. и мощност 55, 40 и 30 W. Подмяната ще обхване освен основните булеварди и второстепенните улици. Подменят се и съществуващите паркови лампи в централната пешеходна част на града и парковите площи. Това става с нови осветителни тела с модерен дизайн със светодиоден източник – 30 W. Подменят се още старите шкафове за улично осветление с нови. Защитната и комутационната апаратура за уличното осветление ще се монтира в ново разпределително табло улично осветление. Въвежда се система на централизирано управление за включване и изключване и работа на осветителната уредба в целонощен и полунощен режим.

До 3 месеца ще бъде подменено изцяло уличното осветление в града. Стойността на проекта е 1 млн. лв., а инвестицията ще спестява на общината годишно над 130 000 лв.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Хасковлия
Хасковлия
14.10.2019 20:40 20:40

Браво на Д-град,така се прави,а за дъртия мухъл от Хасково,който толкова е изтрещял,че пак се кандидатира за кмет за четири години нищо не направи

Istinata
Istinata
15.10.2019 6:51 6:51

Ето така се прави това е работа ,работа ,работа ,а не както пишат някой партииии само на думи и никакви дела. Колко пари ще бъдат спестени …поздравления на управата на гр. Димитровград .Колко е простичко и си задавам въпроса защо при нас това не се случва искам отговор от някой ?

Back to top button