Любопитно

Йорданка Благоева към децата на Хасково: На върха е хубаво, но пътят е много труден и дълъг

Именитата българска лекоатлетка и заслужил майстор на спорта Йорданка Благоева представи тази вечер книгата си „Босоногата кралица“ в зала „Хасково“, където имаше и много млади спортисти.

Сребърната и бронзова медалистка на висок скок от олимпийските игри през 1972 и 1976 г., европейка шампионка в зала през 1973 г. и първата българка, която поставя световен рекорд даде своите съвети към децата на Хасково. Благоева призна, че на върха е много хубаво, но това е свързано с много труден и дълъг път. Трябва много постоянство и вяра в собствените сили. „Имайте собствени смели мечти. Човек сам гради живота и щастието си. Трябва много търпение, защото нищо не става отведнъж. Смело следвайте мечтите си“, каза още легендарната лекоатлетка.

Книга

Тя призна, че въпреки големите си успехи, също има една голяма мечта, която още не е реализирала – изграждането на подготвителен център с най-добрите треньори, за който обаче са необходими милиони.

Книгата й е придружена с филма „Отвъд скока“, заснет за 70-годишнината на Благоева. Тя разказа интересни истории от живота и кариерата си, описани в книгата, където има и много хасковлии покрай националния отбър по спортна аробика. Почетният председател на Съюза по аеробика заяви, че е щастлива, че и сега в силния ни национален отбор има двама състезатели от Хасково – Дарина Пашова и Тихомир Баротев.

Книга

„Имам чувството, че съм живяла 200 г. Никой не може да ми отнеме тази обич и уважение на хората. До края на живота си да помагам на хората, едва ли ще мога да се отблагодаря. Животът е суета. Човек няма нужда от много неща и му трябва много малко. Трябва да знаем, че по-красива от България няма, а държавата сме всички ние“, обърна се към децата Йорданка Благоева.

Книга

Тя е в Хасково по инициатива на Теменуга Илиева от клуб по аеробика „Виолена“ и ръководството на детска градина „Слънце“ №15. Благоева беше поздравена и от временно изпълняващия длъжността кмет Велин Балкански.

В края на срещата всички деца се снимаха със знаменитата Йорданка Благоева. Утре сутринта тя ще се срещне и с децата в „Слънце“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button