Любопитно

610 нови заглавия в Регионалната библиотека в Хасково

16 библиотеки в Хасковска област получиха на конкурсен принцип финансово подпомагане от Министерството на културата.

Сумите идват по програмата „Българските библиотеки – съвременни центрове за четене и информираност“. Те са предназначени за обновяване на фондовете с книги и други информационни източници.

Най-голямата сума за Хасковска област – близо 20 000 лв., е предназначена за Регионалната библиотека „Христо Смирненски“ в Хасково. 610 е общият брой заглавия, с които се обогати най-голямото книгохранилище в областта в резултат на финансовия стимул. Творбите от родни автори са една четвърт. Новозакупените книги са от 89 издателства, обясни директорът на библиотеката Кирилка Страшникова.

Благодарение на конкурса Градската библиотека „Пеньо Пенев“ в Димитровград разполага с 9 000 лв. за нова литература. В списъка са и библиотеките на хасковските читалища „Заря“, „Проф. д-р Асен Златаров“ и „Никола Вапцаров“, на ивайловградското читалище „Пробуда“, „Братолюбие“ в Любимец, „Просвета“ в Меричлери и „Васил Левски“ в Свиленград.

В конкурса на министерството са класирани и читалищните библиотеки в селата Въгларово, Криво поле и Конуш, община Хасково. Сива река и Капитан Андареево, община Свиленград, Каснаково и Бряст, община Димитровград.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
17.10.2019 16:59 16:59

Браво !

Back to top button