Хасково

Хасковлийка си счупи крака на тротоар, взима 20 000 лв. от общината

Жена осъди община Хасково за близо 20 000 лв., след като си е счупила крака в дупка на тротоар в областния град, става ясно от решение на Хасковския окръжен съд.

Инцидентът е станал на 31 октомври миналата година малко преди 18 часа, когато жената вървяла със своя приятелка по булевард „България“ от стадион „Младост“ в посока Първа поликлиника. Тя се препънала в необезопасена и необозначена дупка в настилката на тротоара, която била обсипана с листа. Жената паднала и изпитала много силни болки в крака. Хора се притекли на помощ.

В крайна сметка пострадалата била откарана в болницата, където се установило счупване на десния глезен. Последвали две операции – в Хасково и Стара Загора и много дълъг възстановителен период. Жената все още изпитвала болки и използвала помощни средства при вървене, като можело да се наложи трета операция. Лекарите не давали гаранция, че кракът ще възстанови напълно движенията си.

Освен болките, хасковлийката изпаднала в депресия, като посетила и психиатър, който й поставил диагнозата „Смесено тревожно-депресивно разстройство“ и й били изписани антидепресанти. Тя имала и малък бизнес, който прекъснала заради здравословното си състояние и сега разчитала само на близките си. Разходите й за лекарства вече били 1 336 лв.

Жената иска от общината 26 000 лв. представляващи обезщетение за претърпените неимуществени вреди – болки и страдания, ведно с лихвата, както и 1 336 лв. – обезщетение за претърпените имуществени вреди.

В крайна сметка ХОС осъжда общината да заплати на жената 18 000 лв. обезщетение за неимуществените вреди и 1 336 лв. за имуществените, с лихвите. Отделно кметството ще трябва да заплати 1 110 лв. адвокатско възнаграждение, 773 лв. държавна такса, както и 700 лв. за назначаване на съдебно-медицинска и съдебно-психиатрична експертиза.

Решението може да се обжалва пред Пловдивския апелативен съд.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

4 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
16.10.2019 21:57 21:57

Тези пари да ги дадат от заплатите на общинарите виновни за безхаберието на този град!

Читател
Читател
16.10.2019 22:33 22:33

Браво на госпожата! Трябва да си научим правата и да си ги търсим при нужда, а не само да навеждаме глава!

курти куртев от куртово кунаре.
курти куртев от куртово кунаре.
16.10.2019 23:22 23:22
Отговор до  Читател

То хубаво правата, но първо трябва да си научим задълженията и чак тогава да си търсим правата. (коментара ми няма нищо общо с темата на новината, пиша го само като допълнение към съвета на читателя отгоре)

Читател
Читател
17.10.2019 14:44 14:44

Коментирам конкретната новина, ясно е, че преди правата са задълженията. Моля, обяснете ни в този случай, какви са ни задълженията? Ако вие се бяхте потрошили, как щяхте да постъпите?
И задълженията са както за гражданите, така и за институциите, двустранен процес е! Когато някоя институция не си е свършила работата, смятам, че трябва да й се потърси отговорност, така както, например, ако не си платя данъка и др., ще има последствия

Back to top button