Хасково

ЦИК с обучение на избирателните комисии в Хасковско заради многото сгрешени протоколи

Представители от Централната избирателна комисия проведоха обучение на Общинските избирателни комисии в Хасковска област в навечерието на местните избори на 27 октомври.

Обучението се проведе в зала „Марица“ на областна администрация. От ЦИК обясниха, че сега се акцентира върху работата на комисиите по пристигащите от секциите сгрешени протоколи. На последните европейски избори е имало прекалено много сгрешени протоколи, като такива са постъпвали и в ЦИК. Сега целта е комисиите да бъдат обучени и да има по-малко грешки в протоколите.

Обучение

Отделно, предстои всяка ОИК да направи обучение на Сакционните избирателни комисии по общини. Както Haskovo.info писа, в Хасково това ще стане в събота от 10 и 13 часа в зала „Недялка Симеонова“ на Бизнесцентъра.

В началото на обучението днес участваха представители на полицията и пожарната. Секциите вече са проверени от службите. Всички 471 секции в областта ще бъдат охранявани от полицаи в изборния ден.

Обучение

Всички новини за Местни избори 2019

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Юлияна Гелова
Юлияна Гелова
17.10.2019 15:19 15:19

Леле,Ненков в тая униформа е като кренвирш,ша са пръсне!

участвал
участвал
17.10.2019 22:17 22:17

Обучението беше формално. Никаква полза от него. Бяха събрани ОИК, а се говореше за работата на СИК и то за отделни моменти в попълване на протоколите. Затова има хиляди грешки защото ЦИК подхожда ФОРМАЛНО.

John
John
18.10.2019 9:44 9:44
Отговор до  участвал

значи, вземи се в ръце и НОРМАЛНО да обучиш секционните комисии в събота, щото грешките са тяхни!

Back to top button