Любопитно

Вдъхновяващ концерт на Мила Георгиева и Зорница Иларионова в Хасково

Звездните цигуларки Мила Георгиева и Зорница Иларионова изнесоха тази вечер вдъхновяващ концерт, заедно с камерния оркестър с диригент Цанислав Петков, в хасковското читалище „Заря“.

Това е първият концерт от 44-те Музикални дни „Проф. Недялка Симеонова“ и на него присъстваха много от младите цигулари, участващи в международния конкурс, който се провежда в областния град. Георгиева и Иларионова изнесоха истински открит урок с много трудни и конкурсни произведения.

Концерт
Зорница Иларионова

Програмата предложи: Бах – концерт за 2 цигулки и оркестър, Сарасате – „Цигански напеви“, Георги Златев-Черкин – „Севдана“, Панчо Владигеров – „Песен“, Сен-Санс – Интродукция и рондо капричиозо и Сарасате – „Навара“.

Концерт
Мила Георгиева

Хасковлии аплодираха бурно двете цигуларки, а в салона се чуваха и викове „Браво!“. Някои дори ги сравняваха с легендарната Недялка Симеонова.

Концерт

На 19 октомври от 19 часа отново в „Заря“ е концертът на оркестъра на Държавна опера – Пловдив. Солист – Мичо Димитров, диригент – Диан Чобанов, концертмайстор – Милена Липова. Входът за всички събития е свободен.

Звездни цигуларки вече репетират с оркестъра за големия концерт в Хасково

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button