Външни публикации

Първият Сугестопедичен център отвори врати в Хасково

Първият Сугестопедичен център в Хасково вече отвори своите врати за всички, които търсят алтернатива за изучаване не само на чужди езици, но и да погледнат към света с едно любопитство, красота и хармония, точно като малкият принц на Екзюпери.

ЦентърЦентърът „Арт оф ленгуич“ се ръководи от Ерхан Еюб, сертифициран преподавател-сугестопед по Английски език за възрастни и деца и помощник преподавател Марина Ташева.

Гост на празничното откриване бе Ванина Бодурова – основател на фондация „Професор доктор Георги Лозанов и професор доктор Евелина Гатева“.

Ванина е обучител на преподаватели по метода на професор д-р Лозанов от дълги години със седалище гр. Сливен.

„Слушай ума си, но следвай сърцето си“ са думите на професора, който посвещава целия си живот на сугестологията и сугестопедията, който е признат като най-ефективен метод за обучение от комисията към Юнеско през 1978 г.

Водещ закон на метода е любовта и отношението с любов към всичко, което ни заобикаля и това е едно изкуство с вдъхновение и взаимност, което дава криле и стимул за творчество и себеизява.

Целта на центъра е да развие любов към езика, усещането, да се учи английски език спонтанно и да се проговори на него, без принуда и натиск. Да развие скритите резерви и при деца, и при възрастни. Да стимулира психичното развитие на децата и психичното здраве при възрастните, като повишава техните паметови способности превръщайки урока в един спектакъл, който зарежда с нови сили и мечти.

Център

От 22 октомври 2019 г. стартира първата група по сугестопедичен английски език за деца в група от 9 до 10-годишна възраст. Те ще използват специални учебни материали за превантивна сугестопедия, а в следващите няколко седмици започват обучението си групите за деца от 4-5 и 7-8-годишна възраст, както и за възрастни и тийнейджъри от 14 до 18- годишна възраст по класическия сугестопедичен учебник „Return“. Седмично веднъж ще се провеждат и вечери на говорната практика, като една чудесна възможност за поддържане на ниво и подобряване на говорните умения по английски език в различни ситуации с тези, които вече са преминали обучение по английски език.

Адрес на образователния център по сугестопедия: гр. Хасково, улица „Сакар Балкан 1“, маг. 4 (паркингът срещу магазин „Авеню“).
Телефони за записване: 0887 00 39 54; 0888 18 11 03.

Back to top button