Спорт

Световен шампион обучи каратеки на „Торнадо“

Състезатели от хасковския клуб „Торнадо“ се обучаваха на техники от дисциплината кумите под ръководството на двукратия световен шампион по карате шотокан – Силвестър Гьолски.

На семинара съсезатели от клуба тренираха приоми за състезаията по кумите, техника и тактика за водене на боя и усет за дистанция за провеждане на атака до противника.

Карате

Преди дни се проведе Световното първенство по Шотокан Карате-до, на което Силвестър Гьолски защити за втори път Световната си титла в дисциплина Кумите мъже в категория над 80 кг. В кариерата си той има още 3 титли от Европейско първенство и 6 от Национално първенство. На това Световно първенстово, той заедно с още 6 състезатели от Националния отбор на България на Българска Федерация Шотокан Карате-До, станаха и Световни шампиони и в Дисциплина отборно кумите за Мъже. В състава на отбора бе включен и каратист от Хасково – Станчо Станчев, който е бивш състезател на „Торнадо“ и от 1 година се подготвя в клуба на Силвестър Гьолски – „Сила“, София.

Карате

За успехите си Силветър Гьолски и Станчо Станчев бяха наградени с почетен плакет от Министъра на младежта и спорта Красен Кралев.
Световното първенство беше последното състезание за Силвестър Гьолски, който се отдава на треньорска кариера в своя клуб.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
ГРАД КОЗЛОДУЙ
ГРАД КОЗЛОДУЙ
24.10.2019 11:48 11:48

КЛУБ ОЛИМПИЯ КОЗЛОДУЙ СА НОМЕР1

Back to top button