Хасково

31 ще гласуват в подвижна секция на местните избори в Хасково

Подвижна секционна избирателна комисия за местния вот на 27 октомври е сформирана в община Хасково, съобщават от кметството.

Според решение на Централната избирателна комисия хората с увреждания могат да гласуват освен в специализирана секция и в подвижна урна, където на тях им е удобно. Избирателят трябва да удостовери пред СИК своята самоличност с лична карта, той ще бъде вписан в допълнителната страница на избирателния списък, след като представи декларация по образец, че не е гласувал и няма да гласува на друго място. Заявките за гласуване в тази секция в Хасково са 31.

Както Haskovo.info писа, хората със затруднения в придвижването могат да бъдат извозени със специализан транспорт, осигурен от общината в определената за това секция. Става дума за избирателна секция 79, която се намира в Клуба на инвалидите на булевард „България“ № 164. Секцията е снабдена със специална рампа за достъп до помещението.

Заявките от нуждаещите се да използват специализиран транспорт до секцията в деня на изборите ще се приемат от 7 до 19 ч. от дежурни на тел: 038/590 164 и 0886/500 771.

Всички новини за Местни избори 2019

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button