Спорт

Григор показа страхотен тенис и елиминира Гофен

Григор Димитров показа страхотен тенис срещу един от най-добре познатите си опоненти в Тура – Давид Гофен.

Хасковлията се наложи със 7-5 6-3 в двубой от втория кръг на Мастърса в Париж. Българинът навакса ранен пробив в равностоен първи сет, в чийто край постави под напрежение опонента си и поведе в резултата. През втората част Григор имаше осезаемо преимущество, което успя да материализира и така да продължи напред, съобщава TennisKafe.com.

В общия баланс световният №27 вече води с 8-1 победи срещу белгиеца на ниво АТР. Най-паметната несъмнено е от Лондон през 2017 година. Тогава Григор спечели най-голямата титла в кариерата си, след като на финала на Nitto ATP Finals надигра Гофен със 7-5 4-6 6-3.

Следващият опонент в Париж на победителя е Доминик Тийм. В общия баланс двамата си делят по две победи. Последната от които дойде на сметката на бившия №3 на финалите в Лондон през 2017 година. Австриецът има само един успех на хард – Акапулко 2016.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button