Регион

Изборният ден в Хасковско започна нормално

Изборният ден в трите села в община Хасково, където днес се провежда балотаж за кмет, е започнал нормално, съобщиха за Haskovo.info от Общинската избирателна комисия.

На втори тур на местните избори гласуват в селата Брягово, Елена и Книжовник. Общо избирателите са 1 255. В Брягово право на глас имат 444 човека, Елена – 343 и Книжовник – 462. В Елена има и подвижна секция, в която гласуват шестима лежащо болни.

В Хасковска област балотаж има още за кмет на община Тополовград и в селата Орлов дол, Радовец и Синапово, в димитровградското село Крепост, свиленградското Капитан Андреево, стамболовското Жълти бряг и харманлийските села Болярски извор и Върбово.

Всички 35 избирателни секции в региона са отворени, съобщават от Областната дирекция на МВР. 41 полицаи подсигуряват спокойствието и реда на изборните помещения. В секциите не се допускат лица в нетрезво състояние и носещи оръжие.

Днес служителите от звената „Български документи за самоличност“ в ОД на МВР – Хасково и РУП на МВР ще работят с граждани за издаване на удостоверения за гласуване до 19:30 часа. До момента има издадени 2. Само вчера са връчени 17 лични документа.

Всички новини за Местни избори 2019

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button