Спорт

Въпреки контузиите успех за хасковските състезатели по спортно ориентиране

През втория ден на състезанията по спортно ориентиране под патронажа на КНСБ при Мини „Марица Изток“ се проведе отново средна дистанция – този път в близост до почивната им база в местността „Балзена“ в близост до село Главан.

Ниската Сакар планина предложи на 150-те състезатели от 22 клуба пресечена местност със слаба пътна мрежа и трудна проходимост. Хасковският клуб „Компас 1994“ с председател Тодор Стратиев се представи без някои добри състезатели, други се контузиха по време на състезанието, но въпреки това макар и оспорвано отново се наложиха в отборното класиране.

Състезание

За този успех помогна отличното представяне на децата от възрастите до 12 и до 14 г. При 12-годошните момичета Ванеса Бачварова от Математическа гимназия е първа, а Христина Дюлгерова от ОУ „Св. Климент Охридски“ е втора. В групата на 12-годишните момчета победата е за 10-годишния Никола Делчев от ОУ „Васил Левски“, а Даниел Йорданов от ОУ „Христо Смирненски“ е пети. При 14-годишните момчета втори е Димчо Фарталев от ОУ „Христо Смирненски“ и трети Мартин Минчев от Математическа гимназия. При 14-годишните момичета първа е Дияна Янева, а втора Ивана Йорданова и двете до това лято бяха ученички в ОУ „Христо Смирненски“. Даяна Попова от Езикова гимназия пък спечели първо място при 18-годишните девойки.

Силно се представиха и участващите в състезанието ветерани Николай Попов, Добри Топалов и Тодор Стратиев, които спечелиха два златни и един сребърен медал. Всички деца и девойки, които участваха и спечелиха награди са обучени по програмата на ММС „Спорт за децата в свободното време“ през последните шест години със съвместните усилия на училищните ръководства и учители на основните училища в града – ОУ „Христо Смирненски“, ОУ „Св. Климент Охридски“ и СУ „Васил Левски“ и деятелите на клуба, които изказват благодарност и към родителите на децата.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button