Регион

Обжалват изборните резултати за кмет на село Каснаково

Образувано е дело по жалби на кандидати за кметове на димитровградското село Каснаково, съобщават от Хасковския административен съд.

Жалбоподателите оспорват решението на Общинската избирателна комисия, с което Тодор Колев (Движение ЗАЕДНО за промяна) е обявен за избран кмет на селото. Иска се съдът да отмени решението на ОИК и да обяви избора за недействителен. Атанасов спечели изборите на първи тур със 169 гласа (64.50%).

Жалбите са от другите двама кандидати Янка Ванева (ГЕРБ), която получи 34 гласа и Андон Андонов (независим) – с 58 гласа. Най-общо жалбата е срещу многото придошли гласоподаватели в селото.

Сега съдът задължава ОИК незабавно да представи цялата документация, свързана с организацията и провеждането на изборите в Каснаково. След изпълняването на разпореждането на съда, предстои да бъде насрочено открито заседание по делото.

Всички новини за Местни избори 2019

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button