Хасково

Опашки пред хасковските сервизи за зимни гуми, от петък глобяват с 50 лв.

Опашки се извиха днес пред сервизи в Хасково за смяна на летните със зимни гуми.

Вълната от шофьори, които сменят гумите на колите си е от няколко седмици, но днес клиентите са изключително много, отчетоха от сервизите. Монтажът и демонтажът на гума е около 5 лв. – с включен баланс. Иначе, нови зимни гуми за най-масовите автомобили могат да бъдат намерени и за около 70 лв.

Гуми

От 15 ноември до 1 март автомобилите трябва да са с гуми с дълбочина на протектора не по-малка или равна на 4 мм. Глобата е 50 лв.

Сега от Пътна полиция провеждат акция „Зима“, в която се проверяват още светлините и стъклопочистващите системи на автомобилите. Контролират се още пешеходците, велосипедистите, каруците и селскостопанската техника.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
ЗДвП
ЗДвП
15.11.2019 7:08 7:08

чл.139 Движещите се по пътя пътни превозни средства трябва да бъдат:
ал.4 . (нова – ДВ, бр. 101 от 2016 г., в сила от 21.01.2017 г.) с гуми, предназначени за зимни условия, или с гуми с дълбочина на протектора не по-малка или равна на 4 mm през периода от 15 ноември до 1 март.

Back to top button