Хасково

Бивша общинска съветничка обжалва 10 бона глоба за конфликт на интереси

Бившата общинска съветничка от ГЕРБ д-р Лилия Консулова обжалва в Хасковския административен съд глоба от 10 000 лв. за конфликт на интереси.

Санкцията е наложена от Комисията за противодействия на корупцията и за отнемане на незаконно придобито имущество по сигнал. Като общински съветник през април 2018 г. Консулова е гласувала „за“ решение, с което е определена за секретар на комисията за провеждането на конкурса за управител на ДКЦ 1 – Първа поликлиника. Тя е участвала в заседание на комисията, като е оценила и класирала на първо място д-р Ясен Янев, който впоследствие спечели конкурса. В същото време Консулова и съпругата на д-р Янев били съдружници и съуправители на Амбулатория групова практика за първична медицинска помощ. Там те ползвали медицински кабинети под наем.

Haskovo.info припомня, че другият участник в конкурса д-р Франц Ваврек още тогава оспори конкурса, като един от аргументите му беше за конфликт на интереси. ХАС обаче остави без разглеждане неговото оспорване.

Консулова твърди, че си е направила самоотвод от комисията, която е преизчислила оценките на кандидатите, като е изключила дадените от нея. Въпреки това обаче Консулова е глобена, тъй като това е станало впоследствие.

Самоотводът от конкурсната комисия е сред мотивите за жалбата срещу глобата в Хасковския административен съд. Днес Лилия Консулова не се яви в съда, където беше представлявана от адвокат Таня Ванкова. Съдът ще се произнесе по жалбата с решение в едномесечен срок.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

4 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
истина
истина
16.11.2019 10:14 10:14

Никъде по света лекари не се занимават с политика.А тука не стига че на държавна работа седят и работят все едно им е частна практика,взимат пари за всичко и отгоре на това да не изпуснат келепира и от политическите зулуми и кражби.Ненаяден народ.

exo
exo
16.11.2019 15:27 15:27

Ако от изтритите коментари се сглобеше една статия – щеше да стане супер интересен материал

гост
гост
16.11.2019 16:18 16:18

Тука има съмнителни хора в тая община. Няма да им казвам имената- те си знаят.

Back to top button