Хасково

Родители направиха нова детска площадка в Хасково, старата била опасна за децата им

Родители направиха нова детска площадка в Хасково с помощта на общината, която им отпусна близо 10 000 лв.

Хората са се обединили в сдружение на собствениците „Добруджа 27“, направили проектно предложение „Люлките“ към конкурсната програма „Граждански инициативи 2019“ и от кметството им отпуснали пари за площадката на улица „Аида“ №5. Павелин Павлов и Добромир Тодоров, които са сред инициаторите на инициативата разказаха, че преди на мястото е имало стара детска площадка с опасни съоръжения. Там децата често пукали глави и се наранявали. За близо 4 месеца със собствени сили и общинското финансиране хората направили новата площадка, на която вече играели по 10 – 15 деца. Люлките и пързалката са нови, има пейки, настилка, предвижда се монтирането и на LED осветление.

Детска площадка
Старата детска площадка

Днес кметът Станислав Дечев посети новата детска площадка със своя екип и поздрави родителите за тяхната инициативност. „Моят ангажимент към хората е да работим заедно за благоустрояването и превръщането на Хасково и общината в по-добро място за живеене. Затова подобен род инициативи ще бъдат продължени. Предстои допълнително прецизиране на критериите и правилата за участие в програмата и нейното доразвиване“, каза кметът. Дечев допълни, че в новия бюджет ще бъдат предвидени нови възможности, които да стимулират партньорството между общината и гражданските инициативи.

Детска площадка

Досега в рамките на програмата в Хасково има приети 8 обекта от общо 14 одобрени по първата и втората покана за кандидатстване. В селата в общината са приети 9 от общо 19 одобрени проекта. Общо за 2019 година са приети 17 от 33 предложения.

Най-често търсено и залагано в проектните предложения е поставянето на детски съоръжения, спортни уреди и парково обзавеждане – пейки, перголи, кошчета за отпадъци, „пикник“ пейки.

Повече от половината кандидати са изразили желание и готовност сами да засадят предоставената им безвъзмездно растителност от страна на „Екопрогрес“. Това е допустима дейност, която е предварително заложена в проектите.

Детска площадка

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button