Регион

До 10 г. затвор грозят 14-годишното момче, задържано за убийството в Александрово

До 10 г. затвор може да получи 14-годишното момче, задържано за убийството на 61-годишния Димо Димчев в хасковското село Александрово.

Както Haskovo.info писа, трупът на мъжа беше открит в понеделник сутринта. При аутопсията съдебният лекар констатира, че по тялото му има следи от физически травми, които са причина за смъртта. За убийството беше хванато и 13-годишно момче, но то е освободено, защото е малолетно и не може да бъде съдено. То ще бъде предадено на местната комисия към община Хасково, като може да бъде изпратено в интернат.

За по-голямото момче важат следните възможности: Ако съдът го признае за виновен и бъде наложен доживотен затвор или доживотен затвор без замяна – присъдата се заменя с лишаване от свобода от 3 до 10 г. Ако бъде наложено лишаване от свобода над 10 години – наказанието се заменя с лишаване от свобода до 5 години. От прокуратурата обясниха, че това е така, защото за него важат нормите за лица, които са навършили 14, но не и 16 г.

От полицията пък казаха, че и жертвата, и по-голямото дете са познати на полицията от преди. С жертвата е беседвано периодично, отправял е вербални заплахи под въздействието на алкохол, но никога не се е стигало до физическа саморазправа с хората в селото. До момента има подаден само един сигнал през октомври за заплаха с тояга в кръчмата на селото, като е предупреден. Излежал е и присъда за убийство. С 14-годишното момче пък е работено в харманлийската полиция за кражби.

Haskovo.info припомня, че майката на 13-годишното дете Йорданка Дончева разказа, че двете момчета са били заплашени от Димо с нож и те са го нападнали при самоотбрана, но не са искали да го убиват.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button