Регион

В сряда става ясна съдбата на едното момче, хванато за убийството в Александрово

Хасковският районен съд вече образува частно наказателно дело за случая с 13-годишното момче, което беше хванато за убийството на Димо Димчев в хасковското село Александрово.

На 11 декември в открито съдебно заседание ще се разглежда решението на Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните при община Хасково. Тя предлага налагане на възпитателна мярка „Настаняване във възпитателно училище – интернат“ за максималния срок от 3 години и място на настаняване ВУИ „Ангел Узунов“ – град Ракитово, област Пазарджик.

Той не може да бъде съден за убийството, защото е малолетен. Настаняването в интернат е най-тежката мярка срещу проявили се малолетни и се налага изключително рядко. Последно в Хасково подобна мярка е наложена през 2016 година срещу малолетен извършител на серия грабежи.

Както Haskovo.info писа, трупът на мъжа беше открит на 25 ноември сутринта. При аутопсията съдебният лекар констатира, че по тялото му има следи от физически травми, които са причина за смъртта. За убийството беше задържан и 14-годишният братовчед на малолетния, който е в ареста. Него го грозят до 10 г. затвор.

Haskovo.info припомня, че майката на 13-годишното дете Йорданка Дончева разказа, че двете момчета са били заплашени от Димо с нож и те са го нападнали при самоотбрана, но не са искали да го убиват.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Иван
Иван
07.12.2019 21:31 21:31

До животен затвор, за циганската сган.

Back to top button