Регион

Хванаха крадци, безакцизни цигари и ментета

Познайник на полицията е задържан за кражба, съобщават от полицията.

20-годишен младеж от Меричлери, проникнал в края на миналия месец в дом на свой съгражданин като взломил входната му врата и откраднал телевизора му. След подадения сигнал той е задържан и признал деянието си. Взета му е мярка задържане до 72 часа по образуваното досъдебно производство.

Също за кражба в ареста на димитровградското управление е бил и 31-годишен жител на село Крепост. Мъжът, работник в кравеферма, откраднал теленце, което полицаите открили в дома на друг мъж. Иззели са го с протокол и го върнали на собственика му.

Общо 20 760 безакцизни цигари пък са иззели полицаи от ОДМВР Хасково през почивните дни. По-голямото количество безакцизни късове – 19 800, са намерени при проверки на лек автомобил Фолксваген, шофиран от 40-годишен свиленградчанин и автобус Мерцедес, пътуващ от Турция за Румъния. Съвместно с митническите служители на ГКПП „Капитан Андреево“ двете коли са били отклонени и им е направена щателна проверка.

Освен цигари, в товарната кола проверяващите са намерили и недекларирани стоки от защитени търговски марки – 100 чифта маратонки, 230 текстилни артикула и 480 парфюма.

Останалите 960 папироси без бандерол са открити в лица и дом в Хасково. Тютюневите изделия са предадени с протоколи от собствениците си, на които са съставени актове по Закона за акцизите и данъчните складове.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button