Любопитно

Деца посадиха семена на дръвчета по повод Международния ден на планините

С образователно занимание децата от група „Патиланци“ към детска градина „Звездица“ в Димитровград отбелязаха Международния ден на планините – 11 декември, съобщават от РИОСВ – Хасково.

Децата заедно с тяхната учителка Христина Иванова посадиха в саксийки семена от червен дъб и явор. Семената и материалите са осигурени от Гората.бг. Идеята е, когато поникнат, да ги посадят в своя двор и да се грижат за тях. Събитието започна с презентация, показваща българските планини и видео урок как се засаждат семена на дръвчета. Гост на събитието беше Мариана Йорданова, главен експерт в Екоинспекцията.

Деца

Децата се похвалиха и със своята коледна украса, която изцяло е изработена от природни и от отпадъчни материали – стъклени бутилки, пластмасови чашки, хартия, найлон и др. Детската градина целенасочено работи в посока повишаване екологичната култура на децата и вече веднъж са били носители на годишната грамота и награда на Регионалната екоинспекция „Приятел на природата“.

Международният ден на планините се отбелязва от 2003 г. и цели да повиши осведомеността за значението на планините.

Деца

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button