Хасково

Съдът решава в 7-дневен срок дали да прати 13-годишното момче от Александрово в интернат

В 7-дневен срок Хасковският районен съд ще се произнесе дали да бъде изпратено в интернат 13-годишното момче, хванато за убийството на Димо Димчев в село Александрово.

Днес се проведе съдебно заседание при закрити врати по постъпилото решение на Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните при община Хасково детето да бъде изпратено за 3 г. в интерната в град Ракитово, област Пазарджик. На него са били излушани детето, родител, инспектор от Детска педагогическа стая и социален работник. Очакванията са в началото на следващата седмица съдът да се произнесе.

Преди началото на делото родителите на детето заявиха пред Haskovo.info, че не желаят то да отива в интернат. По-рано майка му Йорданка Дончева разказа, че двете момчета са били заплашени от Димо с нож и те са го нападнали при самоотбрана, но не са искали да го убиват.

Както Haskovo.info писа, трупът на мъжа беше открит на 25 ноември сутринта. При аутопсията съдебният лекар констатира, че по тялото му има следи от физически травми, които са причина за смъртта. За убийството беше задържан и 14-годишният братовчед на малолетния, който е в ареста. Него го грозят до 10 г. затвор.

Кметът на Александрово Надежда Добрева заяви пред Haskovo.info, че жители на селото изчакват решението на съда и ако детето остане в селото можело да има протест. В същото време обаче то нямало проблем с другите деца и с жителите като цяло.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Манчо
Манчо
12.12.2019 9:23 9:23

Тази кметица напълни селото с калайджии заради изборите

Back to top button