Любопитно

Балерините на „Тангра“ отвориха „Прозорец към света на джаза“

Хасковският балет „Тангра“ изнесе тази вечер най-новия си спектакъл „Прозорец към света на джаза“.

Пред препълнения с публика салон на театър „Иван Димов“ всички 52 балерини на хореографа Дорина Инджова разказаха с езика на танца част от богатата история на джаза. По думите на Инджова – хореограф и постановчик на спектакъла, джазът е интелигентна и красива музика, с която децата могат да израстнат като хора.

Балет

Музикалната компилация е на проф. Веселин Койчев, костюмите са дело на Веса Муртева, а мултимедията – на Янко Митев. Подготовката за спектакъла е започнала от лятото.

Балет

В края всички балерини заслужиха аплодисментите на публиката. Дорина Инджова благодари на своите танцьори и родителите им и получи голяма кошница с цветя.

Спектакълът, който е включен в Коледно-новогодишната програма на Хасково, се осъществява с подкрепата на общината по програма Културни инициативи.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
12.12.2019 11:40 11:40

Браво на децата!

Back to top button