Хасково

68.1% от домакинствата с интернет, Хасковско е на 21 място в страната

68.1% от домакинствата в Хасковска област имат достъп до интернет през 2019 г., съобщават от Териториално статистическо бюро – юг, отдел „Статистически изследвания – Хасково“ при Националния статистически институт.

Отбелязва се намаление от 4.2% спрямо предходната година. Средната стойност за страната по този показател е 75.1%. По дял на домакинствата с достъп до интернет областта е на 21 място в страната.

Интернет

В същото време 58.4% от лицата в Хасковска област на възраст 16 – 74 г. се възползват от удобствета на глобалната мрежа всеки ден или поне веднъж седмично. В сравнение с предходната година има нарастване от 3.9%.

В Хасковско мъжете са по-активни при редовното използване на интернет в сравнение с жените – съответно 60.3% и 56.3%. 80.6% от висшистите, 60.5% от тези със средно образование и 47.7% с основно или по-ниско образование използват редовно глобалната мрежа.

Използването на интернет за взаимодействие с публичната администрация и местното самоуправление в областта се наблюдава при 14.4% от хората, което е намаление с 0.7% спрямо предходната година.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
✔
13.12.2019 9:50 9:50

Мъжете са по-активни, защото гледат порно в нета.

Back to top button