Хасково

Писателката Десислава Николова дари апаратура за 10 000 лв. на отделението за недоносени деца в Хасково

Писателката Десислава Николова дари апаратура за 10 000 лв. на отделението за недоносени деца при МБАЛ – Хасково.

Дарителката, родом от Видин и по професия е пожарникар, подари на отделението отоплително легло HKN 90 10 с фотолампа, билирубинометър и пулсоксиметър. Тя предварително се е посъветвала от какво най-много има нужда отделението. В момента в хасковското отделение има 6 деца.

Дарение

Това е седмото дарение от Николова на неонатологични отделение в страната. Писателката продава книгата си „Щастлива и красива бременност като моята“ и 100% от средствата са за каузата й „Подари щастие“. Масово се включвали и младоженци, които на сватбените си тържества отказвали цветя, а парите отивали за апаратура. Дарителите също получавали от книгата. Общата стойност на събраните средства досега е близо 50 000 лева, реализирани от продажбите на 3 000 броя от книгата й и другите дарения.

Десислава Николова разказа, че е започнала да пише и впоследствие да дарява на болниците, след като е влязла в отделение за задържане в осмия месец от бременността си. Тогава разбрала колко е важно да се помогне навреме на недоносените деца, за да се развият нормално.

Ако желаете да дарите средства, можете да го направите по банкова сметка или Пейпал:

Банка Райфайзенбанк България;
BG86RZBB91551007379705;
Фондация „Кажи здравей на здравето“;
Tитуляр: Десислава Николова
Пей пал – podari.shtastie@gmail.com

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Един българин
Един българин
14.12.2019 15:35 15:35

Браво ! Поклон за проявената от Вас човещина и милосърдие, г-жо Николова ! Обикновените хора даряват, а богатите си кътат милионите, все едно ще ги занесат някой ден и на оня свят…

възмутен
възмутен
15.12.2019 14:02 14:02

Е как да не обичаш ГЕИРБ и Бать Бойка Той дари пенсионерите за празника с по 40 лв а депутатите с по 6000 лв АФЕРИМ АРКАДАШЛАР

Back to top button