Хасково

2 000 лв. отпускат за участието на хасковски ученици на олимпиада в Казахстан

2 000 лв. да бъдат отпуснати на двама ученици за участие на Жаутиковска олимпиада по математика, физика и информатика ще разгледа хасковският общински съвет на сесията на 20 декември.

До кмета е постъпила докладна от директора на ПМГ „Акад. Боян Петканчин“ Гергана Петрова, с която изразява необходимост от финансови средства за участие в предстоящата Жаутиковска олимпиада в Алмати, Казахстан. Тя ще се проведе от 8 до 14 януари. За престижното състезание са поканени отбори от специализирани математически училища от цял свят, между които и двама ученици от ПМГ – Любен Балтаджиев и Стоян Малинин.

През годините Любен Балтаджиев е печелил медали и награди от международни и национални олимпиади и състезания по математика. Стоян Малинин има редица медали от международни и национални олимпиади и състезания по информатика.

За участието им е необходимо да бъдат подпомогнати със сумата от 2 000 лв., а останалата част от средствата ще се осигурят от гимназията.

Предложението е на двамата таланти в 11 клас да бъдат отпуснати по 1 000 лв. Парите ще са от резерва на бюджета на общината, като се допуска предварително изпълнение на решението.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button