Спорт

Два волейболни отбора на Димитровград с медали от коледни турнири

Два димитровградски отбора участваха в коледни турнири в Нова Загора.

В събота се проведе любителски турнир „Купа Нова Загора“. В него участваха 6 отбора – домакините, Кирково, Тракийски университет, Раднево, Стара Загора и „Димитровград 2007“. Форматът предвиждаше 2 групи от по 3 отбора, полуфинали и финали. Димитровградчани спечелиха групата, като победиха Кирково и домакините и така те нанесоха единствената загуба на първенците в турнира, а именно отборът на „Загорец“. „Димитровград 2007“ спечели малкия финал след 3:1 срещу отбора на Тракийския университет и така затвърди 3-то си място от пролетния турнир, който беше отново в Нова Загора.

Волейбол

В неделя се проведе общински турнир за кадетки, с участието на домакините, Раднево и димитровградчанки. Нашите момичета бяха печелили първите две издания на турнира през 2017 и 2018 г. и дойдоха с амбиции да се представят на ниво. След победно начало на домакините срещу Раднево и по-добра игра срещу димитровградчанки, заслужено купата остана в Нова Загора. Димитровградчанки изиграха силен мача срещу Раднево и спечелиха сребърните медали. За най-полезен състезател бе определена Петя Пасева от Димитровград, а организаторите бяха подготвили купи, медали, тениски, индивидуални плакети и обяд за отборите.

Семейство Павлеви, организатори на турнира, са главните мотори на волейбола в Нова Загора. Преди години Жечка Павлева е била треньорка и в Димитровград.

Волейбол

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button