Регион

ВАС окончателно отмени уволнението на полицая за катастрофата с бащата на президента в Харманли

Върховният административен съд остави в сила решението на Хасковския административен съд, с което беше отменена заповедта за уволнението на младши автоконтрольор Митко Станков от Харманли.

Делото във ВАС е по жалба на директора на Областната дирекция на МВР – Хасково срещу решението на ХАС от 4 април 2019 г. Станков беше уволнен със заповед на директора на областната дирекция на полицията след катастрофата с бащата на президента Румен Радев – Георги Радев.

Катастрофа

Haskovo.info припомня, че на 17 август миналата година в Харманли автомобилът на Радев навлиза в кръгово кръстовище, където вече се движи електрическа триколка. Следва удар, а на мястото е изпратен младши автоконтрольор Митко Станков. 9 дни по-късно беше разпространен запис от охранителна видеокамера и излязоха обвинения, че катастрофата е прикрита. Една от причините за това е, че акт беше съставен на водача на триколката Стефчо Тодоров. След вътрешната проверка актът е отменен, а са съставени нови. Административни наказания са наложени на още четирима служители на районното управление на полицията в Харманли. Автоконтрольорът обжалва уволнението си.

Хасковският съд счете, че е неправилно квалифицирано деянието на автоконтрольора в заповедта за уволнението му и я отменя като незаконосъобразна. ВАС споделя напълно мотивите на ХАС и намира постановеното съдебно решение за валидно, допустимо и правилно. Така то е оставено в сила. Решението на ВАС не подлежи на обжалване.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Геров
Геров
25.12.2019 16:58 16:58

ГЕРБ са башибозуци. Мачкат наред непослушните. Бойко е типична мутра.

Разбирач
Разбирач
26.12.2019 16:43 16:43

Да вземат да го наградят.Другият път да скрие и лелята на оня тъп военен.Аман от хрантутници за пет стотинка работа не сте свършили.

John
John
26.12.2019 21:31 21:31
Отговор до  Разбирач

казал некадърният гербав трол!

Back to top button