Хасково

Новата данъчна кампания започва на 10 януари

Новата данъчна кампания ще започне на 10 януари заради промени в законодателството, съобщават от офиса на НАП в Хасково.

Това е най-ранната дата, на която могат да се подават декларациите за доходите на физическите лица и тези за облагане с корпоративни данъци, като това може да става както по електронен път, така и на място в офисите на Агенцията.

Срокът за ползване на 5% отстъпка за ранно деклариране и плащане през 2020 г. е 31 март, а крайният срок за обявяване на доходите от физически лица и плащане на дължимия данък по декларациите е 30 април. През март ще е достъпна и предварително попълнена декларация за доходите на гражданите, като тази услуга ще е за тези от тях, които имат персонален идентификационен код или електронен подпис.

Годишното приключване на данъчно осигурителните сметки на фирми и граждани ще бъде извършено от НАП от 1 до 9 януари. Днес офисите на НАП в страната приемат плащания с дебитни и кредитни карти на ПОС терминали до 13 ч.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button