Любопитно

Наградиха най-четящите деца в хасковската библиотека

Най-активните читатели през миналата година бяха отличени в Детския отдел на Регионална библиотека „Христо Смирненски“ в Хасково.

При по-големите деца на първо място е Ивайла Александрова в 5 клас, която е прочела 253 книги. Тя разказа, че чете активно от първи клас, а любима й е поредицата за Хари Потър. Втора е седмокласничката Димитрия Георгиева с 93 книги, следвана от връстничката си Натали Митева с 81 книги.

При по-малките първа е третокласничката Азра Али с 337 книги, следвана от 4-годишната Крисияна Хаджиева, която е прочела 189 книги и двегодишния Донислав Генев със 140 книги.

Новозаписаните читатели през годината са 1 914, посещенията са 30 134 и са раздадени 21 615 книги. Най-четените заглавия са „Похитителят на мълнии“, „Дневникът на един Дръндьо“, „Приказки по телефона“, „Автобиография“, „Лютата лелка“, „Феята на захарницата“, „Принцът и просякът“, „Карлсон, който живее на покрива“, поредицата за Марти, „Мери попинз“. Най-четен детски български автор е Катя Антонова.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
10.01.2020 22:23 22:23

Айде някой да ми обясни как това двегодишно дете прочете 140 книги.

Back to top button