Външни публикации

Какво да правите, когато банката ви откаже кредит

Да имаме заеми не е нищо необичайно. Днес рядко се среща човек без кредит, независимо дали в банка или във фирмите за бързи кредити.  Управлението на дълга е основна грижа за много от нас, но какво се случва, когато искането за отпускане на голям заем, предвиден за намаляване на дълга, е отхвърлено от банката?

Много неприятно е усещането, когато банката ви каже „не“. Огорчението и провалените планове остават. За щастие има стъпки, които можете да предприемете, за да помогнете на финансовото си положение. Ако ви откажат кредит, не се притеснявате. Все още можете да предприемете действия, за да преодолеете затрудненията.

Защо банките казват не?

Искате да намалите дълга си и да комбинирате всички задължения в едно плащане. Въпреки това, тъй като се борите с високите лихви и трудните плащания, банките продължават да ви отказват обединението и ви обезсърчава и затрудняват допълнително.

Ето защо банките често казват „не“ на исканията за кредити. Тези причини могат да внесат яснота във вашата ситуация и да ви помогнат да разберете какво да направите по-нататък.

Голям дълг – Ако съотношението ви дълг спрямо приходи не е синхронизирано, това може да намали вероятността кредиторите да ви дадат друг кредит. В този случай може да ви помогне да изясните с кредитора си, че планирате да използвате този кредитен за обединение на всички кредити.

Вашият доход – Да кажете, че можете да си позволите нов заем не е достатъчно. Трябва да докажете това на кредитора си и това обикновено се определя въз основа на текущия ви доход. Ще трябва да докажете, че действително дохода ви е този с необходимите документи от работодателя.

Вашата кредитна история- Накрая, вашата кредитна история може да повлияе на шанса ви да получите кредитиране. Ако имате лоша кредитна история, може да ви бъде отказан кредит.

Ако при вас е налична някоя от посочените причини, заради които банките отказват кредит, все още имате възможности.

Стъпки, които трябва да предприемете, след като банката ви каже „не“

Разберете конкретната причина за отказ на банката – Много банки ще ви споделят защо заемът ви не е одобрен. Най-вероятно това ще е една от 3-те причини, изложени по-горе.

Помислете за нова банка – Може да има други банки, които желаят да работят с вас. Разгледайте възможностите за обединяване на кредитите за хората във вашето финансово положение. Много банки имат различни предложения и изисквания за обединение на заеми. Въпреки това, пазете се от неизгодни заеми, които биха могли да ви затруднят повече отколкото да ви помогнат.

Направете нов бюджет – бюджетирането винаги е важно, но е от съществено значение, когато сте на трудна финансова позиция. Ако се мъчите да не бавите текущите си плащания, създайте нов бюджет, за да включите новите си нужди.

Говорете с настоящите кредитори – Добре е да говорите с всички настоящи кредитори за техните собствени програми за помощ. Много от тях предлагат програми или инициативи, които да помогнат за облекчаване на финансовата тежест в краткосрочен план.

Разгледайте алтернативите – Накрая, потърсете алтернатива за обединение на дълга, която може да бъде по-подходяща за вашата ситуация..

Въпреки че обединението ще ви помогне да консолидирате дълга по кредитна карта и други дългове в едно плащане, а лихвите обикновено ще са по-ниски от тези по кредитната карта или обикновен заем, важно е да запомните, че дългът може да бъде изплатен за по-дълъг период на новия заем ,

Трябва да знаете и това, че някои кредитори, предлагащи консолидация на дълга, могат да начисляват повече такси за кандидатстване и лихви от сегашната ви банка и това отчасти е така, защото рискът за тях е по-голям, когато кандидатите не отговарят на обичайните банкови критерии за заем.

Винаги обмисляйте всички предложения, тъй като някои банки могат да имат скрити неизгодни условия.

Back to top button