Регион

Над 230 000 цигари задържаха на Капитан Андреево, скриха 600 кутии в камион със зеленчуци

През първите дванайсет дни на годината митничарите на ГКПП „Капитан Андреево“ задържаха 232 740 цигари без български акцизен бандерол и близо 20 кг. тютюн за пушене, съобщават от Агенция „Митници“.

77 720 цигари са открити по метода „анализ на риска“ при щателни митнически проверки, за което са съставени актове по Закона за митниците, а 155 020 цигари са иззети от преминали пътници, тъй като акцизната стока е била над нормата за безмитен внос.

При един от случаите, на 12 януари около 3:40 часа на „Капитан Андреево“ пристигнал товарен автомобил Volvo с турска регистрация, управляван от турски гражданин, който представил редовни документи за превозваната стока – зеленчуци за Великобритания. Превозното средство е селектирано за проверка и пролъчено с рентгенова апаратура, при което е поставена отметка с подозрение върху предната челна стена на хладилното ремарке. При последвалата физическа проверка, след разтоварване на стоката и демонтаж на алуминиевите буферни прегради, във фабрични кухини в товарното помещение, са открити 600 кутии цигари без бандерол от марката „Parliament“.

При друг случай, на 9 януари, митничарите откриват 230 кутии цигари, укрити в шофьорската кабина, по шасито и двигателя на товарен автомобил с турска регистрация, влизащ в страната от Турция, превозващ стока за Великобритания. В същия ден, при проверка на микробус Renault с осем пътника, управляван от шведски гражданин, митничарите откриват 6.450 кг. тютюн за наргиле, в разфасовки от 6 пакета по един килограм и 9 пакета по 0.50 грама, укрити в личния багаж на шофьора.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button