Спорт

Загрявка за Australian Open: Гришо победи Борна Чорич

Григор Димитров продължи да показва отлична форма преди Australian Open и записа победа над Борна Чорич с 6-3 5-7 [10-8] на демонстративния турнир Kooyong Classic.

Бившият №3 се справи за малко под два часа. Той изигра силен първи сет и превъзхождаше опонента си до края на втория, когато обаче получи късен брейк. В шампионския тайбрек хасковлията се реваншира и записа успех, съобщава TennisKafe.com.

„Опитвах се да се фокусирам върху нещата, които зависят от мен. Атмосферните условия не зависят от мен. Обичам да съм тук, в Австралия преди Australian Open. Опитвам се да остана позитивно настроен. Трябва да работя върху още неща и смятам, че мога да се представя още по-добре“, каза Гришо.

Григор Димитров и Борна Чорич до момента не са играли в официален мач на ниво ATP. Двамата трябваше да се срещнат във втори кръг на US Open 2019, но хърватинът се оттегли поради контузия в гърба. Българинът премина през тази фаза на турнира без игра, а впоследствие отстрани още Камил Майхжак, Алекс де Минор, записа и първа победа в кариерата си над Роджър Федерер, за да играе дебютен полуфинал на „мейджъра“ в Ню Йорк.

Димитров пристигна в Мелбърн, след като бе играещ капитан на отбора на България на ATP Cup. Той надигра Даниел Еванс и Раду Албот, като загуби единствено от Давид Гофен. Заедно с Александър Лазаров направиха сензация на двойки, побеждавайки опитния британски тандем Джейми Мъри и Джо Солзбъри. Макар тимът ни да записа 2 победи и 1 поражение в група C обаче, отпадна от турнира преди фазата на елиминациите.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button