Любопитно

Изложба на Регионалната библиотека пътува из страната

В Регионалната библиотека „Никола Вапцаров“ в Кърджали е открита изложба послучай 175 години от рождението на Капитан Петко войвода, посветил живота си на освобождението на беломорските българи и обединението им с България.

Експозицията, за която Haskovo.info писа, е дело на Регионалната библиотека „Христо Смирненски“ в Хасково, със съдействието на общината, Държавен архив – Хасково и Бургас, и Националната библиотека „Св. Св. Кирил и Методий“.

Преди това хасковската изложба „Живот в името на хората, справедливостта и свободата“ бе показана в Търговище. Тя гостува там по покана на Тракийското дружество „Стоян Мавродиев“. Експозицията е била масово посетена от ученици от всички училища, които са се запознали с основните моменти от живота на войводата чрез фотоси, публикации в пресата, книги, посветени на делото и заветите на великия българин.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button