Хасково

Разпитват 48 свидетели по делото за обира на хасковската поща

48 свидетели ще бъдат разпитвани по делото за обира на пощата в Хасково. Това стана ясно на днешното разпоредително заседание. 17 от тях са вещи лица, а други 13 няма да бъдат призовавани.

За обира на 1 832 700 лв. от пощата са обвинени трима – Красен Кънчев, Димитър Димитров и Тихомир Мавродиев. От „Български пощи“ АД вече внесоха искова молба срещу подсъдимите за обезщетение за пречинени имуществени вреди в размер на 1 832 700 лв. с лихвите.

Haskovo.info припомня, че обирът беше извършен вечерта на 7 срещу 8 юни 2016 г., когато група маскирани мъже проникна в сградата на Областна пощенска станция, обезвреждайки охранителната техника и привеждайки в безпомощно състояние охранителя. Като на филм маскираните за минути, проникнаха в трезора на пощата и чрез металорежещи машини отвориха три масивни метални каси, откъдето взеха парите и след това избягаха с предварително подготвени автомобили и маршрути. Кънчев е обвинен като извършител, а Димитров и Мавродиев – като помагачи.

Делото продължава по общия ред с разпита на свидетелите на 13, 14, 20, 21, 27 и 28 февруари. Решенията в разпоредителното заседание могат да бъдат обжалвани пред Пловдивския апелативен съд.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
а така
а така
18.01.2020 6:25 6:25

отзад с черното добър адвокат Димитър Георгиев :)

Back to top button