Хасково

Двойки от Хасковско кандидатстват за ин витро до 21 февруари

Двойки от Хасковска област могат да кандидатстват от 21 януари за финансиране на ин витро процедури, съобщават от областна администрация.

В рамките на един месец семействата, които отговарят на условията, ще могат да подават документите си за финансиране на сайта на „Искам бебе“. Процедурата за кандидатстването стартира в Деня на родилната помощ и ще продължи до 21 февруари.

Областна администрация
Областният управител Стефка Здравкова и нейният заместник Митко Петров

Благотворителната кампания „За повече деца в България“ се провежда за трета поредна година в партньорство между областния управител и Фондация „Искам бебе“. Тази година бяха събрани 9 313 лв.

На 4 март в присъствието на нотариус и представител на фондацията ще бъде изтеглен жребият с имената на двойките, които ще бъдат финансирани. Те ще си разделят по 4 500 лв., а останалите 313 лв. се прехвърлят за следващата година.

Кандидатстващите двойки трябва да отговарят на следните критерии, определени от „Искам бебе“:

– Кандидатстващата двойка да са български граждани, притежаващи постоянен и/или настоящ адрес на територията на област Хасково за последните две години, преди датата на кандидатстване по съвместната инициатива на Областна администрация Хасково и Фондация „Искам бебе” – „За повече деца в България“.

– Кандидатите да не са поставени под запрещение, както и не са в кръвно родство по права линия или по съребрена линия до четвърта степен помежду си.

– Възраст на жената: от 20 г. до 43 г. ако извършва процедура със собствен генетичен материал и до 45 г. с донорски генетичен материал

– Налице е доказана причина за стерилитет – тубарен фактор, намален брой сперматозоиди и др. доказани с медицински документи

– Двойката е кандидатствала и изчерпала четири ин витро процедури, финансирани от държавата чрез Център за асистирана репродукция;

– Двойката не подлежи на финансиране от Центъра за асистирана репродукция.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
21.01.2020 6:02 6:02

Нещо за водата да кажат тия двамата, за състоянието на язовирите, за мръсния въздух, аман от герберастки популисти …

Back to top button