Хасково

Нови успехи за Математическата след Жаутиковската олимпиада

Любен Балтаджиев в 11 клас на хасковската ПМГ „Боян Петканчин“ е с първа награда от Националното зимно математическо състезание „Атанас Радев“ в Ямбол.

МедалистиХристо Канев в 11 клас е с отлично представяне. Ръководител на талантите е старши учителят по математика Юлия Кръстева.

От гимназията се похвалиха с новите си успехи в общината. Кметът Станислав Дечев поздрави и връчи подаръци на Стоян Малинин и Любен Балтаджиев, които спечелиха медали на Жаутиковската олимпиада по математика, физика и информатика в Алмати, Казахстан.

Както Haskovo.info писа, Стоян е със сребърен медал по информатика от престижното състезание, а Любен спечели бронзов медал по математика. ПМГ е сред 7-те училища в страната, които имат представители в българския отбор на олимпиадата. Поздравления и подаръци получиха директорът на ПМГ Гергана Петрова, старши учителят по информатика Коля Петрова и Юлия Кръстева.

Haskovo.info припомня, че общината подпомогна участието на гимназистите на олимпиадата с по 1 000 лв. Това стана след решение на общинския съвет.

Стоян и Любен признаха, че задачите са били нестандартни и трудни, а те са щастливи, че са се справили за медал. Двамата се двоумят дали да продължат образованието си в България или в чужбина.

Медалисти

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
не ви е срам
не ви е срам
22.01.2020 8:14 8:14

Как можахте в това ПМг да съберете най-психясалите и изкукали учители по физическо. Това да не ви е спортното, че физическото да е най-важен предмет. Дано тези мръсници наречени учители по физическо да получават само 2ки и 3-ки в живота. Да им се връщат хубавите оценки, с които оформят учениците. Или всичко е само пари. Ако е така, кажете къде да платим за оценки по физическо!

истината
истината
22.01.2020 12:40 12:40

Тази математическа е напълно пропаднала. Това е едно люпило на богаташки безделници. Директорката и учителите толерират само децата на богаташите и гербаристите, хората на постове в града. Всички останали ученици са неглижирани. И оценките се пишат според това кои са ти родителите, и успех се оформя така и стипендии се раздават на имотните и отбрани ученици. Физическото го ползват като предмет, с които да стопират другите ученици да взимат стипендия. И освен това се подиграват с „простолюдието“. Чудя се при този учителски и директорски манталитет кое е простолюдие. Или остава само „просто“ за тях.

Back to top button