Хасково

Канят на благотворителен мартенски базар в помощ на Михаела

Благотворителен мартенски базар в помощ на 7-годишната Михаела от Димитровград, болна от Сарком на Юинг, организира областният управител Стефка Здравкова.

Михаела се нуждае от спешна имунотерапия, която се състои от 6 курса на лечение, за които са необходими 24 флакона с терапия, като всеки флакон струва 15 000 евро.

Всички училища от Хасковска област са поканени да се включат в кампанията и да помогнат на Михаела като изработят мартеници, които да бъдат продавани благотворително на 26, 27 и 28 февруари във фоайето на областна администрация-Хасково. Събраните средства по време на базара ще се предоставят за лечението на детето.

„Всички си купуваме и подаряваме мартеници. Това е една прекрасна българска традиция, която носи пожелание за здраве и плодородие. Нека тази година мартениците, които ще подарим, да бъдат, освен любим обичай, и истинска помощ за Михаела“, заяви Здравкова. Тя обяви, че от днес в сградата на областна администрация има и поставена кутия за събирани на средства в полза на Мишето.

Областният управител адмирира всички инициативи, които се провеждат в помощ на Михаела. Тя призова повече хора да се включат в благотворителния концерт „#Аз#съм#Михаела“ на 23 януари в спортна зала „Младост“ в Димитровград. В него безвъзмездно участие ще вземат изпълнители от цялата страна. Непосредствено преди концерта ще се проведе и благотворителен базар, който ще бъде разположен във фоайето на димитровградската спортна зала.

Родителите на Михаела уведомяват, че вече са събрани средствата за първия курс на лечение, но имунотерапията се прави през 20 дни и затова няма много време за набиране на средствата, нужни за спасяването на нейния живот.

Нека да се обединим за бъдещето на Михаела в Helpkarma и по

Дарителската сметка:

Уни кредит Булбанк :
Титуляр : Михаела Венциславова Ангелова
BG 43 UNCR 7000 1523 8515 45

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button