Хасково

Съдът възстанови на работа двама от обвинените в подкуп от ДАИ – Хасково

Хасковският окръжен съд отмени мярката за процесуална принуда „отстраняване от длъжност“ спрямо Вихър Василев и Даниел Христов.

Двамата са сред петимата служители от Областния отдел „Автомобилна администрация“ – Хасково, обвинени в подкуп. Те са подали молби до прокуратурата за отмяна на мярката поради изтичане на предвидените в НПК срокове.

От прокуратурата заявиха, че молбата е основателна, защото е изтекъл законовият срок от година и половина. Двамата помолиха съда за отмяна, защото вече близо 2 г. не могат да работят и да изхранват семействата си. Съдът намери искането им за основателно и отмени мярката „отстраняване от длъжност“, което може да бъде обжалвано и протестирано пред Пловдивския апелативен съд.

Haskovo.info припомня, че Хасковската окръжна прокуратура за пети път внесе в съда обвинителен акт срещу Христов, Василев, Димитър Михайлов, Георги В. и Константин Въжарски. Обвинението е затова, че през 2015 г. на автомагистрала „Марица“ в района на Свиленград в качеството си на длъжностни лица са поискали и приели подкуп от шофьори. Те са искали от 20 до 80 евро, за да не проверяват шофьорите и да им налагат наказания.

Делото вече е насрочено за разглеждане в разпоредително заседание на 19 март.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Иван
Иван
28.01.2020 16:26 16:26

Пародия на държава, пародия на съдебна система.

ХХ
ХХ
29.01.2020 7:54 7:54

Как така съдът е отменил отстраняването им от работа??? Този чл. 100 от ЗДС е отменен като противоконституционен от ВКС през май 2016 г… Вече не мибе да се отстранява държавен служител. Затова го уволняват.

Back to top button