Хасково

Удължиха грипната епидемия в Хасковско

Грипната епидемия в Хасковска област се удължава до 5 февруари включително, съобщиха от Регионалната здравна инспекция. Това е решено от оперативния щаб.

Заболеваемостта през тази седмица намалява, но въпреки това се продължават противоепидемичните мерки. Остават забранени свижданията и плановите операции в болниците, както и детските, женските консултации, задължителните имунизации и реимунизации, профилактичните прегледи.

През миналата седмица, когато беше обявена грипната епидемия заболеваемостта беше 364 на 10 000 души. За четирите дни на тази седмица тя е 173 на 10 000. Няма тежки усложнения от грипа, като менингити, но има пневмонии, най-вече при децата.

От Регионалното управление на образованието в Хасково съобщиха за Haskovo.info, че към 14 часа днес в четири общини кметовете още не са удължили грипната ваканция на учениците – Минерални бани, Маджарово, Симеоновград, Свиленград. В останалите децата ще почиват допълнително по два дни.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
💀
💀
31.01.2020 20:48 20:48

Скоро китайският грип ще ви донесе целогодишна ваканция.

Ал
Ал
01.02.2020 21:34 21:34

Ааа малоумник да ти донесе на теб ваканцията

Back to top button