Хасково

Съдът назначи психиатрична експертиза на малолетния, обвинен за убийството в Александрово

Хасковският окръжен съд назначи комплексна съдебно-психиатрична и съдебно-психологична експертиза на малолетното момче от Александрово, обвинено в съучастие в убийство в селото, съобщават от ХОС.

Експертизите ще са с участието на детски психиатър и детски психолог и ще изследват психическото и здравно състояние на момчето. Трябва да се изготви и социален доклад от Дирекция „Социално подпомагане“, Отдел „Закрила на детето“, след лична среща на социалния работник с детето.

Haskovo.info припомня, че неговите родители обжалват решение на районния съд 13-годишното момче да бъде изпратено във възпитателно училище – интернат за срок от две години. Предложението на Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните при община Хасково беше за 3 години, но съдът ги намали.

Убийството стана в края на ноември. Тогава беше открит трупа на 61-годишен Димо Димчев, а разследващите установиха, че убийството е дело на двамата братовчеди – на 13 и 14 години. Майката на по-малкия Йорданка Дончева тогава разказа, че двете момчета са били заплашени от мъжа с нож и са го нападнали при самоотбрана, но не са искали да го убиват.

Следващото заседание на окръжния съд ще е на 27 февруари отново при закрити врати.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button