Хасково

80% от подадените данъчни декларации в Хасково са електронни

Хасковлии избират електронно да декларират доходите си, показва първият месец от старта на данъчната кампания, съобщават от офиса на НАП в Хасково.

80% от подадените досега годишни данъчни декларации са изпратени чрез интернет – 280 броя с електронен подпис и 350 броя с персонален идентификационен код. 100 хасковлии са посетили офиса на Агенцията, за да декларират доходите си на място, а други 26 са пуснали формулярите си по пощата като писмо.

Днес стартира приемът на годишни данъчни декларации и на гише в пощите. В областта това ще е възможно в 8 пощенски станции в градовете Хасково, Димитровград, Харманли, Симеоновград, Свиленград, Любимец, Тополовград и Ивайловград.

До 30 април всички физически лица, чиито доходи подлежат на данъчно облагане, трябва да декларират това пред приходната агенция. Най-лесно данъчните декларации за получени доходи могат да се подават онлайн с ПИК, който се получава безплатно от всеки офис на приходната администрация.

Тази година възможността за 5% отстъпка върху дължимия данък за довнасяне е до 31 март. Хората трябва да нямат неплатени стари задължения, подлежащи на принудително събиране.

През март НАП ще предложи на клиентите си и автоматично попълнени данъчни декларации, като услугата ще е за тези от тях, които имат ПИК или електронен подпис. Достъпът до декларациите ще се осъществява през сайта на Агенцията. Предварително попълненият формуляр ще съдържа данни за възнагражденията, за които НАП има информация като например тези по трудови правоотношения, но ще позволява към него да се добавят други доходи, например от наеми, както и да се отбелязва правото на ползване на данъчни облекчения.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button