Хасково

Над 4 000 аварии във ВиК мрежата в Хасковско за година

4 029 аварии по водопроводната мрежа в Хасковска област отчитат от ВиК за миналата година. Загубите на вода са близо 55%, като част от тях са и от нерегламентирано ползване.

Данните е представител управителят на ВиК – Хасково Тодор Марков на среща в Областната администрация вчера, за която обаче беше съобщено днес. Тя е била инициирана от областния управител Стефка Здравкова във връзка с установяването и решаването на дългогодишните проблеми на ВиК сектора в Хасковска област.

Среща

От прессъобщението не става ясно дали на срещата е обсъждано качеството на водата в Хасково, която е забранена за пиене и готвене заради повишено съдържение на уран. Наскоро към мрежата беше пусната вода и от новопостроените кладенци като се очакват резултати от пробите.

От администрацита уточняват, че във връзка с качеството на водата областният управител като председател на Асоциация по ВиК ще сформира работна група, която ще включва експерти от басейнова дирекция, ВиК и РЗИ. На регулярни заседания групата ще разглежда казусите на всяка отделна община.

На срещата от басейнова дирекция са информирали, че в областта са издадени 49 разрешителни за водовземания за питейно–битови нужди и още 14 са в процес на издаване.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
жаден
жаден
05.02.2020 11:17 11:17

Без майтап,ще стигнем дъното.55% са се изляли някъде,а са платени от нас, и то по 3лв. куб. без да е питейна,а с уран и половината менделеева таблица.Този управител на ВиК е за махане и прокуратурата да се самосезира.Докога ще ни изнудват?Кога водата ще стане годна за пиене?Не лежете на кълките,че имаме яз.Тракиец,и че р.Марица е наблизо.Във вода газим,жадни ходим.В 21 век стари тръби,само аварии и където копнат след тях потоп.Кръпка до кръпка е асфалта,неравности по пътя.
Това положение е нетърпимо повече.Нека да назначат по-кадърни,които имат волята да сменят старите тръби и се подобри положението в Хасковско.

Back to top button