Любопитно

Хасковски младежи ще предлагат идеи за зелен бизнес

Eзиковата гимназия „Проф. Асен Златаров“ в Хасково е едно от 20-те училища у нас, включени в проекта „Зелено сътрудничество отвъд граници“ на Джуниър Ачийвмънт България. Участниците са подбрани сред 70 кандидати.

Целта е чрез предприемаческия подход и начин на мислене да се търсят решения за справяне с промените в климата и изчерпването на природните ресурси. Гимназистите ще обменят иновативни идеи в тази насока със свои връстници от Норвегия.

Очаква се международни екипи да моделират поне 8 предложения за младежки зелен бизнес за екологосъобразни продукти и услуги. Ще бъде стимулирано създаването на работеща норвежко-българска младежка организация, ментори и експерти, която да надгради резултатите от проекта и да осигури устойчивостта му.

Инициативата стартира с въвеждащо двудневно обучение по зелено предприемачество за 20 учители от избраните за участие училища.

Средствата за дейностите на стойност 164 000 евро идват от Исландия, Лихтенщайн и Норвегия по линия на Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство чрез фонд „Активни граждани“. Проектът ще продължи до октомври 2021 г. Партньори на Джуниър Ачийвмънт България са норвежки и български неправителствени организации.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button