Регион

Димитровградчанин с награда от „Пожарникар на годината“, отличиха и Веселина Делчева от Хасково

Младши експертът Динко Тодоров от Районната противопожарна служба в Димитровград получи награда на церемонията „Пожарникар на годината“.

Той е отличен в раздела „Пожарогасителна и спасителна дейност“. През 2019 г. ръководената от Тодоров смяна ликвидира над 140 произшествия. На 13 юни при пожар в торовия завод „Неохим“, след навременни решения и точна преценка, е предотвратена експлозия и са защитени технологичните съоръжения.

Награждаване

През ноември при пожара в социалното общежитие в Димитровград, в която са настанени хора със специални нужди, екипът на Тодоров успява да спаси и изведе 9 човека, сред които неадекватен възрастен мъж и две семейства.

На днешната церемония бяха отличени 13 огнеборци и спасители.

Награда получи и Веселина Делчева, преподавател в хасковската школа за приложни изкуства „Колорит“. Отличието е за цялостното участие на възпитаниците й в конкурса за детска рисунка, провеждан от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населенито“ – „С очите си видях бедата“.

Награждаване

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Ехо9
Ехо9
08.02.2020 15:30 15:30

Отличието й може би е защото и Мъжът й е пожарникар

Back to top button