Хасково

Задържаният с близо 11 кг. марихуана е лежал 6 г. за кражба

6 г. затвор за кражба на златни накити е излежал 38-годишният Александър Данев, който беше задържан с 10.810 кг. марихуана на ГКПП „Капитан Андреево“.

Това стана ясно на днешното заседание на Хасковския окръжен съд по исканата от прокуратурата мярка за неотклонение „задържане под стража“. Haskovo.info припомня, че мъжът, който е родом от Русе, беше задържан на пункта на 5 февруари при опит да премине в Турция с Ауди. Във фабричните кухини на колата бяха открити общо 39 пакета с марихуана на стойност 43 240 лв.

Пред разследващите Данев се е признал за виновен. Той поиска от съда по-лека мярка – „подписка“ или „домашен арест“, за да може да се грижи за болните си родители.

Съдът обаче го остави в ареста заради опасността да се укрие или да извърши друго престъпление. Ако бъде признат за виновен го грозят от 10 до 15 г. затвор.

Определението на съда подлежи на обжалване пред Пловдивския апелативен съд.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
07.02.2020 21:04 21:04

“Във фъбричните кухини на колата“ – правопис в новинарски сайт – ужас. Има коректори. Излагате се…

Back to top button