Регион

АПИ: Няма да отваряме пътната връзка от магистралата към паркинг „Генералово“

Пътната връзка от магистрала „Марица“ към паркинг „Генералово“ няма да бъде отваряна за товарните автомобили. Това съобщават от Агенция „Пътна инфраструктура“ след като вчера общинският съвет в Свиленград прие декларация срещу подобно решение на база подписка и готовност за протест от страна на местните жители.

Институциите ще търсят други възможности за решаване на проблема със задръстванията и километричните опашки от тежкотоварни превозни средства преди зоната на ГКПП „Капитан Андреево“, се казва в съобщението на Пътната агенция.

От там посочват, че дългосрочно решение на проблема с колоните от тирове е увеличаването на проскателната способност на граничния пункт и изграждане на зона за изчакване с достатъчно паркоместа. Това обаче било в компетентността на повече институции, а те изразяват готовност да координират действията.

Haskovo.info припомня, че след обявяване на възможността за отбиване на тировете от магистралата по стария път от отсечката при паркинг „Генералово“ от страна на регионалния министър Петя Аврамова жителите на близките села направиха подписка, в която изразиха несъгласие. Мотивите им бяха, че това няма да осигури достатъчно разтоварване на магистралата, а в същото време ще създаде проблеми по стария път. Общинските съветници в Свиленград вчера гласуваха декларация срещу този вариант.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button