Регион

Президентът зарязва лозята за празника на Ивайловград

14 февруари е официалният празник на Ивайловград.

Празникът започва в 8 часа с утринна служба и литургия в храм „Св. Преображение Господне“. В 11 часа на площад „Тракия“ ще има празничен молебен за здраве, след което ще се проведе ритуал за избиране на Новия Трифон. На обяд е награждаването на победителите в конкурса „Най-добро домашно вино“ и народно веселие с оркестър „Феникс“. От 20 часа в местен ресторант ще се проведе вечер, посветена на виното и любовта „На крилете на любовта“.

Президентът Румен Радев ще посети Ивайловград и село Свирачи, където ще се включи в отбелязването на Деня на лозаря и празника Трифон Зарезан. В Ивайловград държавният глава ще пристигне за празничния молебен. Президентът ще отправи приветствие към жителите и гостите на града, след което ще се включи в ритуала по зарязване на лозята в Свирачи.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Нищоправец
Нищоправец
14.02.2020 8:39 8:39

Голям праз. И пак нищо.

М. Каракехайова
М. Каракехайова
14.02.2020 22:15 22:15

Единственият действащ политик в България – Румен Радев! ВЕЛИК!!!

Back to top button