Хасково

Общините в Хасковско трябва да почистят реките, глобите са до 20 000 лв.

Кметовете на общините в Хасковска област са получили предписания за почистване и недопускане образуването на нерегламентирани сметища, включително речните корита и прилежащите територии, съобщават от Регионалната инспекция по околната среда и водите.

Срокът на изпълнение на предписанията е 30 април. По заповед на министъра на околната среда и водите ще бъдат извършени проверки в цялата страна за наличие на нерегламентирани сметища и осигуряване проводимост на реките.

До края на май ще бъдат извършени проверки за изпълнение на дадените предписания. При констатиране на нерегламентирани замърсявания ще бъдат предприети административно-наказателни мерки. За неизпълнение на предписание Законът за опазване на околната среда предвижда глоба от 2 000 до 20 000 лв.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button