Хасково

Войната по пътищата: 9 катастрофи с 12 ранени в Хасковско

9 катастрофи с 12 ранени са станали през последните три дни в Хасковска област, съобщават от полицията.

43-годишна пешеходка е ударена на 14 февруари от товарен автомобил Рено, управляван от 29-годишен в Симеоновград. Това е станало при движение на заден ход. Жената е с охлузвания по тялото и главата. Прегледана е и е освободена за домашно лечение.

Както Haskovo.info писа, 35-годишен водач на Опел блъсна в петък 64-годишен мъж на пешеходна пътека до училище „Васил Левски“ в Хасково. Мъжът е със счупен десен крак, настанен е в болницата без опасност за живота.

Същият ден на пътя между тополовградските села Устрем и Радовец е самокатастрофирал 73-годишен мъж. Водачът от село Студена на лек автомобил Рено се е движил с несъобразена скорост, загубил е управлението, излязъл е от пътя и се е преобърнал в канавка. Мъжът е оставен за наблюдение в хасковската болница, без опасност за живота.

Същата причина е довела в болницата и 21-годишен водач от село Малево. Младежът се е движил по пътя от Малево към село Манастир загубил е контрол и се е ударило в канавката с БМВ-то си. Младият водач е с комоцио и разкъсно-контузна рана на главата. Прегледан е и е настанен в неврохирургия на МБАЛ-Хасково за лечение и наблюдение, без опасност за живота.

Haskovo.info припомня, че на 14 февруари на булевард „Раковски“ в Димитровград катастрофираха микробус Мерцедес и лек автомобил Порше. 42-годишният водач на буса е предприел маневра за включване в движение от паркинг и е отнел предимството на Поршето, управляван от 39-годишен, който се е движил направо по път с предимство. Пострадаха двамата водачи, които са прегледани и освободени за домашно лечение, както и двама пътници в буса на 24 и 41 г., които са с контузии по главите, също прегледани и освободени за домашно лечение.

Катастрофа е станала на 15 февруари и на пътя за Симеоновград. Димитровградски автобус Мерцедес, шофиран от 54-годишен мъж е предприел изпреварване на каруца без светлоотразители, при която не е оставил достатъчно разстояние и я е ударил. Пострадало е 15-годишно момче, водач на каруцата, което е с фрактура на левия глезен. Съставени са 2 акта.

Пиян водач без книжка е претърпял пътен инцидент на 15 февруари. В 21:30 часа мъжът на 38 г. от село Стамболийски е посетил спешния център в областния град. Пред пристигналите на място полицаи е признал, че в 21 часа е управлявал лек автомобил Фолксваген в селото. Поради несъобразна с пътните условия скорост, неправоспособност и употреба на 1.77 промила алкохол е излязъл от пътя и се е ударил в ограда на къща. Той е с разкъсно-контузна рана на устната. Задържан е до 24 часа.

Haskovo.info припомня, че вчера на пътя Хасково – Кърджали се удариха товарен автомобил Ситроен и лек автомобил Ауди. 73-годишният водач на товарната кола не е спрял на знак „Стоп“. Мъжът е с гръдна травма в хирургично отделение на хасковската болница.

Произшествие е станало и в Любимец. В 18:30 часа на кръстовището между улиците „Отец Паисий“ и „Одрин“ неизвестен засега автомобил е ударил 69-годишен пешеходец. От удара пострадалият е със счупване на десния крак, спукване на дясната тазова кост и комоцио. Настанен е в Неврохирургия в МБАЛ Хасково, без опасност за живота. Взета му е кръвна проба, тъй като силно миришел на алкохол. Продължава издирването на колата и водачът й.

През почивните дни в региона са арестувани двама пияни шофьори, един с отнета книжка, хванат е и нерегистриран мотопед.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
VALERI
VALERI
17.02.2020 11:47 11:47

Iavno merkite na KAT ne sa v pravilna posoka ,neobhodim e tochen analiz na prichinite a ne kameri i globi.Chovekat kakavto e v jivota takav e i v kolata

Back to top button