Външни публикации

Кратък наръчник за работа във Франкфурт

Ако погледнете графиката, отразяваща прираста на българи, заминали за работа в Германия, то тя има само една посока – експоненциално нагоре. Редица немски градчета са превзети от наши сънародници, като сред най-гъсто заселените от българи населени места е Франкфурт – петият по големина град в Германия с население малко над 600 хиляди души.

Ако и вие сте сред хората, които все по-често обмислят идеята за работа във Франкфурт, то тук е идеалното място за няколко полезни съвета, които ще ви спестят немалко главоболия.

И ако случайно сте се зачудили защо точно този немски град, то нека ви кажем, че работата във Франкфурт има редица предимства, които други градове нямат.

Франкфурт е едно от най-цветните градчета откъм население – не е роден град на над 50% от жителите си. Наличието на много българи (а и не само) там е един от основните плюсове, който позволява на заминаващите сънародници бързо да намерят съмишленици.

Нещо повече, самият кмет на града отправи послание към българите, в което изрази положителното си отношение към тях и сподели на всеки желаещ, че е добре дошъл за работа във Франкфурт.

Какво трябва да знаем при заминаване за работа във Франкфурт?

  • Немците са хора на кратките, бързи и точни разговори. За разлика от нас те са пренесли бизнес средата навсякъде около себе си и са изключително сдържани. Често може да попаднете в неловка ситуация, ако сте твърде разточителни в обясненията си;
  • Работата ви във Франкфурт като болногледач или личен асистент изисква освен покриване на основните нужди на пациента, грижи и за неговите граждански, обществени и социални задължения. В тази връзка – ако ви се наложи да се свържете с институция, ЮЛ или каквото и е да е, ще ви е от полза да знаете, че германците предпочитат писмената комуникация пред устната;
  • В неделя нищо не работи – дори и хранителните супермаркети. Така че ако ви се налага да пазарувате, направете го по-рано през седмицата. Ако все пак има нещо много неотложно за купуване, във всеки град има по 1-2 магазина, чието работно време включва и неделния ден. Но едно е сигурно – там суматохата е пълна.

Ако сте взели решение за работа във Франкфурт, доверете се на Promedica24. В най-кратки срокове те ще се погрижат за намирането на легална трудова заетост, организирането на пътуването и престоя, така че всичко да мине  безпроблемно.

Back to top button